Everyday Happy

Find your happy place everyday

fallback-image

We Time

Time is precious, waste it wisely… 

Note to self: relax...

Af en toe hebben we wel eens een dagje verwennerij verdiend. Met mijn zus of met vriendinnen:  tijd om te ontspannen, bij te praten en te genieten… 

Life was meant for good friends & great adventures

Een ochtendje naar de film om onze kindertijd te herbeleven? Yes please! Els en ik genoten van de nieuwe live action versie van the Lion King! Hakuna Matata! 

“Toen we nog jong waren” keken we er een half jaar naar uit, zaten we van ’s morgens vroeg klaar om tickets te bemachtigen, sliepen en douchten we vier dagen niet en gingen we ’s maandags recht van de wei naar onze vakantiejob. En elk jaar zeiden we dat dit de laatste keer was, en deden we het jaar erna gewoon opnieuw. 

Intussen zijn we ouder, maar zo één dagske, dat doen we nog wel es graag. Ook al is het de allerheetste dag van ’t jaar! 

D

Chocolade? Da’s iets waar we allemaal dol op zijn! Een uitstapje naar Chocolate Nation was dan ook perfect om Veerle’s verjaardag (en onze vriendschap) te vieren. Een fantastische interactieve tentoonstelling en véél proevertjes: je snapt dat dit één van mijn nieuwe favorieten is! 

Een supertof evenement van enkele lokale handelaars, om ons mama in de bloemetjes te zetten. Lekker smullen, gezellig tijd samendoorbrengen, mini-workshopje en een fotoshoot waar we achteraf een prachtige herinnering aan overhouden. Voor herhaling vatbaar! 

Tradities zijn er om in ere te houden: gezellig samen shoppen en lekkere nieuwe dingen proeven. En op ’t einde van de dag… met véél te veel leuks én een goed gevulde goodiebag terug naar huis! Must resist? Bought it! 

We hadden er misschien liever wat meer kerstsfeer gevoeld, maar dat mocht de pret niet drukken: standjes vol lekkers om te proeven en leuks om tussen te snuisteren. We vonden decoratie-ideeën bij de vleet, ontdekten nieuwe favoriete merken en… hadden vooral heel veel vriendinnenplezier!

Hoogdagen voor boekenwurmen: de boekenbeurs! We duiken er binnen zodra ze opent, en gaan lijnrecht naar de English Bookshop. En dan is er daarna nog véél tijd om te snuisteren… en nieuwe boeken te ontdekken! 

Toen ik jaren geleden voor het eerst naar FACTS ging, was het nog een ‘klein’ evenement en viel je als Cosplayer uit de toon. Heerlijk om te zien hoe het jaar na jaar groeit en bloeit! “Nerd” is geen scheldwoord meer en “Geek” is een eretitel! 

Al sinds ons eerste bezoekje was ik verkocht: de lichtjes en de sfeer in de zoo, na sluitingstijd… Mooiste festival van het jaar! 

Ik droom er al jaren van om eens naar Londen te gaan en daar de Harry Potter-tour te doen. ’t Is er nog niet van gekomen, gelukkig kwam enkele jaren geleden de Harry Potter Expo naar Brussel. Geweldig om zo door de decorstukken te kunnen wandelen… en écht in Hagrids stoel te kunnen zitten! 

De voordelen van een man die in één van de grootste havenbedrijven werkt: af en toe kunnen we eens aan boord van zo’n gigantisch schip. De Innovation was toen hét vlaggenschip van Deme. Indrukwekkend om te kunnen bezoeken! 

Een dagje zee… daar horen zandkastelen bij. Zeker als het zandkastelen in Disney-thema zijn! 

Vroeger ging er geen zomer voorbij zonder dat er één of meerdere festivals de revue passeerden. Dat is nu heel wat minder, maar als we nog eens de kans hebben om te festivallen, dan grijpen we die met twee handen tegelijk! 

Terug naar de fifties… toch voor de muziek, de kleren en de kapsels! 

Hoe zou het komen dat eten op straat altijd net dat beetje lekkerder is dan thuis aan tafel? 

De grootste retro- en vintagebeurs die ik ooit zag… vol winkeltjes en verzamelstukken, met optredens en zelfs een roller disco! Jammer dat ik na die ene editie nooit meer een volgende heb gevonden… maar ik blijf uitkijken! 

Eén van mijn favoriete steden is net zo mooi in ’t donker als overdag. Of misschien nog wel mooier… 

Life is a rollercoaster,
choose the front row

Ook zonder kindjes mogen we heus wel eens het kind uithangen… Adults are just kids grown up anyway! 

And into the forest I go
to lose my mind and find my soul

 

Ik ben opgegroeid onder de bomen van stadsbos Puitvoet. ’t Is geen wonder dat ik liefst ga uitwaaien in de natuur… 

The earth without art is just 'eh'

Theater, dans, museums… wat zou de wereld zijn zonder een beetje cultuur? 

Fun & Games

Een van de leukste dingen om mee te maken, zeker vanop de Vredefeesten. De bedrijvigheid op de markt, de spaning bij het opstijgen en de zalige rust tijdens het vliegen. Echt ontspannend! 

Omdat er niets leukers is dan raadsels oplossen. Zouden we eigenlijk dringend nog eens moeten doen. En dit keer zal het ons wél binnen de tijd lukken! 

Eigenlijk kan ik niet zo goed tegen mijn verlies… maar een bowlingkampioen is ook niet aan mij verloren gegaan. Gelukkig zijn bowlingavondjes – zeker met de neefjes en nichtjes – altijd vooral heel grappig en gezellig. 

Once a year, go someplace you have never gone before

Een citytripje van één dag: rondslenteren, shoppen of een beetje cultuur opsnuiven. Eén dagje vakantie kan zo’n deugd doen! 

Blogstatistieken

  • 32.540 hits

Join the happiness

Voeg je bij 23 andere abonnees

Populaire berichten & pagina’s

Wiene Adrenaline in Bellewaerde
Sunset over Bredene Beach
Another day at the Beach
Met de Gocart door De Haan
%d bloggers liken dit: