Op avontuur met Maya de Bij

Op avontuur met Maya de Bij

Voor ons uitstapje van vandaag nemen mama en Wiene de tram. Dat is heel lang geleden!

We rijden naar Antwerpen. Omdat we nog een beetje vroeg zijn, gaan we eerst iets lekkers lunchen. We zoeken (én vinden) een supergezellig eethuisje. Ze hebben er heel lekkere lunchgerechtjes en de mevrouwen zijn supervriendelijk. Wat willen we eigenlijk nog meer?

Ah, op avontuur met Maya de Bij, natuurlijk! Daarvoor krimpen we helemaal tot op insectenhoogte. We krijgen voelsprieten en een koptelefoon, en daar gaan we dan!

Tussen de bloemetjes in de wei ontmoeten we Willy en de andere vriendjes. Hij vertelt ons dat we mee mogen naar het feest van Maya. Maar daar zijn we nog lang niet. Eerst moeten we leren vliegen!

We flapperen met onze armen en binnen de kortste keren zitten we hoog in de lucht!

Het is hier wel echt magisch. Want als we gaan springen, dan komt er toverstuifmeel en geraken we op allerlei verschillende plekken. We ontsnappen aan vogels, bibberen van de kou in de sneeuw en duiken zelfs onder water bij de vissen!

Gelukkig komen we nog op tijd in de klas aan. Daar leren we alles over het leven van bestuivers – en bijen in het bijzonder.

En net als in ons eigen klasje leren we ook een liedje. Dat kunnen we strakjes zingen op het honingfeest!

Maar dan moeten we er wel nog geraken, natuurlijk. We stappen in een bladbootje, want dat gaat sneller. En daar laat de techniek ons even in de steek. Het geluid gaat verder, maar we krijgen geen beeld meer. Het duurt even voor we door hebben dat er iets niet klopt, maar dan gaan we hulp vragen. Meteen is het alle hens aan dek bij de medewerkers: gelukkig lukt het om het probleem op te lossen. De audiogiden worden gereset en gelijkgezet met de volgende groep, en dan kunnen we weer verder. Goed gedaan, Studio 100!

En dan komen we gelukkig op tijd aan voor het honingfeest, en kunnen we mee dansen en zingen met Maya. We genieten zelfs van het vuurwerk boven de bijenkorf!

Heerlijk om Wiene er zo in op te zien gaan!

Trots als een pauw poseert ze op ’t einde van het avontuur nog bij Maya.

Als we buiten komen, is er nog een mini-versie van de Smile Safari. Dat levert leuke plaatjes op, insta-mama is weer tevreden.

En dan worden we bij ’t buiten gaan ook nog verwend met lekkere verse aardbeitjes. Die snoepen we lekker buiten in ’t zonnetje op voordat we de tram terug naar huis nemen. Wat een superleuke dag!

Related Posts

Wiene Adrenaline in Bellewaerde

Wiene Adrenaline in Bellewaerde

Sunset over Bredene Beach

Sunset over Bredene Beach

Another day at the Beach

Another day at the Beach

Met de Gocart door De Haan

Met de Gocart door De Haan

No Comment

Geef een reactie

Blogstatistieken

  • 32.126 hits

Join the happiness

Voeg je bij 23 andere abonnees

Populaire berichten & pagina’s

Wiene Adrenaline in Bellewaerde
Sunset over Bredene Beach
Another day at the Beach
Met de Gocart door De Haan