Ridder Muis en de Redding van Draak

Ridder Muis en de Redding van Draak

Eindelijk is het zover, Wiene keek er al bijna een heel jaar naar uit om nog eens bij Ridder Muis op kamp te gaan. Ze had haar zwaard meegebracht, zo kon Muis zien dat het niet Wiene’s eerste bivak was. Muis was heel erg onder de indruk en probeerde het zwaard even uit. Dat was natuurlijk veel te zwaar voor haar. Wiene wilde wel even demonstreren hoe goed ze kon zwaardvechten.

Nog een hele mooie foto, en dan kan onze kleine ridder de tent gaan ontdekken!

Gewapend met schild en zwaard spoort Wiene papa met de bagage aan. Op naar de tent! Het schild wordt versierd met Wiene’s naam en met ridder Muis natuurlijk.

En dan is het wachten tot de show begint. Muis heeft Wiene verteld dat Draak er dit jaar bij zal zijn. Daar is ze héél tevreden mee, want dat Draak vorig jaar teveel pannenkoeken had gegeten en buikpijn had, dat vond Wiene niet zo leuk.

De show begint, de mama’s en papa’s kiezen een plekje op de hooibalen en boomstammen, de kleine ridders kiezen ook een plekje uit. Daar is Ridder Ridder. Die lijkt al meteen minder eng als vorig jaar. Ook Ridder Muis is er, als ze dit keer maar niet ontploft… En daar is ook Draak! Maar… u-oh… Draak zakt door het podium en komt vast te zitten! Wat moeten we nu doen!

Ridder Ridder weet het al. Riddertraining! Dat begint natuurlijk met een paardrijles!

Maar paardenkracht is niet genoeg om Draak los te krijgen. Dus wordt Meneer Heks erbij gehaald. Die probeert met hulp van de kinderen Draak los te toveren.

Dat lukt ook niet. Meer spierkracht dus, denkt Ridder Ridder, en hij gooit zijn zwaard in de strijd. Alle kleine ridders krijgen een nieuw zwaard, en mogen aan de slag. Hoe kan je beter oefenen dan… op je eigen mama of papa! Wiene vindt het geweldig!

Draak zit nog steeds vast. Meneer Heks heeft de oplossing. Misschien moeten de kinderen eerst leren bezemvliegen, want als ze allemaal heks zijn, werkt de toverspreuk vast wel. Dus nemen alle kleine heksenridders een bezem en vliegen ze achter Meneer Heks aan. Over de hindernissen, zelfs op een trampoline de lucht in!

Brute kracht lukt niet, toveren lukt niet… misschien lukt het dan als we de krachten bundelen? Alle kleine heksenridders nemen een stuk touw, en trekken zo Draak eeeeindelijk los! Hoera!

Draak is zo blij dat ze bevrijd is, dat ze belooft de hele nacht pannenkoeken te zullen bakken voor het ontbijt morgenvroeg!

Trotse kleine Heksenridder met haar liefste vriendin Draak (en Ridder Ridder en Meneer Heks mochten er ook bij).

We waren voorbereid op een heel erg natte bivak, maar zodra we aangekomen waren konden onze regenjassen uit en kwam de zon er zelfs door. Wiene en papa gaan op onderzoek door het tentenkamp. Waar wonen onze vriendjes?

Dan worden alle kleine ridders opgetrommeld voor een groot Riddertornooi. Wiene wordt bij de groene groep ingedeeld. Er zijn vier ridderkampen, die tegen elkaar moeten strijden. Er wordt nog eens touwgetrokken… maar daar is het andere team helaas sterker.

De tweede uitdaging is zaklopen. Daar is Wiene’s team erg goed in. Hoera! Gewonnen!

En ook boogschieten lukt het groene team héél goed! Hoera, al twee punten!

Maar dan komt de moeilijkste opdracht. Een ridderdansje! Wiene doet heel goed haar best…

… en zelfs de mama’s en papa’s komen meedoen. Met papa erbij kan het echt niet meer stuk voor Wiene, want dat is toch echt de allerbeste danser!

En dan is het aan mama om te helpen, want onder de knutseltent kunnen we een echt ridderpak knutselen. Wiene kiest zelf hoe het eruit moet zien. Wat is ze trots op het resultaat!

We maken ook nog drakenvleugels en een riddervlag. Zo is Wiene hélemaal klaar voor de rest van de bivak! We genieten ’s avonds nog van de barbecue, en luisteren naar een geweldig verhaal van Rat aan het kampvuur. En dan is het tijd om te gaan slapen.

Helaas begint het ’s nachts weer te gieten, en regenen we de volgende dag volledig uit. Dus na het ontbijt – met pannenkoeken en nog een knuffel van Muis – besluiten we de zoektocht naar de bezem van Heks toch maar over te slaan.

Maar niet voordat Wiene papa nog heeft uitgedaagd tot een heel spannend zwaardgevecht voor het grote kasteel. Wat hadden we weer een toptijd bij Ridder Muis! Tot volgend jaar!

Related Posts

Wiene Adrenaline in Bellewaerde

Wiene Adrenaline in Bellewaerde

Sunset over Bredene Beach

Sunset over Bredene Beach

Another day at the Beach

Another day at the Beach

Met de Gocart door De Haan

Met de Gocart door De Haan

No Comment

Geef een reactie

Blogstatistieken

  • 32.126 hits

Join the happiness

Voeg je bij 23 andere abonnees

Populaire berichten & pagina’s

Wiene Adrenaline in Bellewaerde
Sunset over Bredene Beach
Another day at the Beach
Met de Gocart door De Haan