Beestige Bomenpad

Beestige Bomenpad

Hoera, hoera! Eindelijk hebben mama en papa ook vakantie! We trekken terug naar Limburg, want Wiene heeft een afspraak met Ridder Muis. Maar voor het zover is, maken we nog een tussenstopje langs het Beestige Bomenpad op domein Kelchterhoef.

Het bomenpad loopt door de Weijers, dat betekent dat hier heel wat vijvers zijn. Volgens de legende werd hier ooit een gouden beeldje uit een klooster gestolen. Dat zou hier ergens liggen, maar van Norbert de Eik, onze gids op dit pad, mogen we er niet té hard naar op zoek… anders wordt de betovering verbroken en kan hij ons niets meer vertellen!

We wandelen langs heel verschillende bomen en ontdekken wie daar allemaal in wonen, en wat je er ook allemaal mee kan doen. Muziek maken, bijvoorbeeld.

Of erin klimmen! In deze héle oude boom mag dat niet, daarom is er een soort boomhut-met-trapje rond gebouwd. Zo kan je toch even lekker met je hoofd tussen de bladeren!

We hebben geluk, want we komen heel wat diertjes tegen op onze wandeling. Héél veel muggen, helaas, maar ook een kleine pad!

Sommige bomen zijn supergoeie verstopplekjes. Wiene durft er niet helemaal in. Stel je voor dat ze daar dan moet blijven wonen, net als de trollenkoning in de Efteling!

We krijgen ook opdrachten van Norbert de Eik. Zo moeten we de juiste blaadjes bij de juiste vrucht en de juiste schors zoeken. Niet gemakkelijk! Die schors lijkt allemaal zo op elkaar!

Via het vlonderpad wandelen we door de Weijers, en tussen het riet. Luid knorrend, want we hopen natuurlijk een rietzwijn te zien!

Je kan hier ook dierentwister spelen. Niet zo gemakkelijk, maar wel héél leuk.

Oei, een slang! Nee, gekke mama, da’s geen echte… Kijk maar eens wat ik durf!

Hocus pocus… plof! Daar staat Wiene plots midden op het volgende vlonderpad! Dit keer niet over het water, maar door de bossen.

Aan het einde van het bospad vinden we een klimtouw. Mama en Wiene proberen er even aan te slingeren, maar welke aap kan er dat héél goed? Papa natuurlijk! Die klimt bijna helemaal tot boven!

Dan komen we weer bij enkele vijvers uit. Wat zijn ze groot, en wat is er hier veel leven!

Wat een prachtig plekje hier!

Heel stilletjes wandelen we verder over het brugje. Want daar, aan de andere kant…

… broedt een mama-reiger!

Jammer dat je haar met deze speciale verrekijker niet wat beter kan zien. Maar dat heeft de reiger misschien juist wel precies daarom gedaan…

We nemen afscheid van Norbert de Eik en van de Weijers. Wat een prachtige plek. Hier komen we zeker nog eens terug, maar nu… worden we bij Ridder Muis verwacht!

Related Posts

Wiene Adrenaline in Bellewaerde

Wiene Adrenaline in Bellewaerde

Sunset over Bredene Beach

Sunset over Bredene Beach

Another day at the Beach

Another day at the Beach

Met de Gocart door De Haan

Met de Gocart door De Haan

No Comment

Geef een reactie

Blogstatistieken

  • 32.126 hits

Join the happiness

Voeg je bij 23 andere abonnees

Populaire berichten & pagina’s

Wiene Adrenaline in Bellewaerde
Sunset over Bredene Beach
Another day at the Beach
Met de Gocart door De Haan