De Boekenclub 2.0 – mei

De Boekenclub 2.0 – mei

Eindelijk, eindelijk kunnen we weer: in de zonovergoten tuin van Els komt de Boekenclub weer in levende lijve samen. Veerle bijt de spits af met een boek dat ze van Els kreeg: “The Kiss Quotient” van Helen Hoang. Een best wel stomend verhaal over een jonge vrouw met asperger die de hulp van een gigolo inroept om meer ervaring op te doen. Als ’t buiten geen dertig graden is, dan zorgt dit boek wel voor wat extra warmte!

Gastvrouw Els las dit keer “The Giver of Stars” van Jojo Moyes, over vijf bijzondere vrouwen die in de bergen rond Kentucky met elkaar verbonden worden door de Packhorse Library. Onder leiding van de vrijgevochten Margery O’Hare brengen ze bibliotheekboeken tot bij mensen die zelf niet tot in de stad geraken. De vrouwen, elk met een verschillende achtergrond en moeilijkheden die op hun pad komen, krijgen een hechte band en steunen elkaar door dik en dun. En dat is nodig ook, als zowel de gemeenschap als de wet zich tegen hen keert…

Liese koos “The Blood Road” van Stuart MacBride uit haar collectie gelezen boeken dit keer. Een politieroman die meteen met een knal begint: een politieinspecteur die dood teruggevonden wordt, twee jaar nadat hij stierf en begraven werd… Het onderzoek naar dit mysterie is maar een heel klein stukje van het boek, want al snel komt er een tweede verhaallijn boven. Eentje over verdwenen kinderen en diepe, donkere misdaadgeheimen. Je hoort het al: dit boek houdt je op het puntje van je stoel.

Ik – genietend van Els’ heerlijke verse tiramisu – ben dit keer de vreemde eend in de bijt. Want iedereen las dit keer in het Engels, behalve ik. Ik las de eerste twee boeken in de Mitford Murders-reeks. Half detectieve, half historische roman, over de echt bestaande zussen Mitford, adellijke jongedames die in het begin van de 20ste eeuw heel bekende gezichten in de Britse High Society waren. Moord en misdaad achtervolgt de familie, en hun kindermeisje Louisa Cannon kan het niet laten alles tot op het bot uit te zoeken. De verhalen zijn gebaseerd op bestaande personen en onopgeloste misdaden, door schrijfster Jessica Fellowes knap samengevlochten. In afwachting van de volgende boeken, zocht ik de achtergrond van de Mitfordmeiden op. Bijna nog spannender dan de boeken… héél benieuwd naar het vervolg, dus!

De jongste Boekenclubfan had het dit keer te druk om over een boek te vertellen. Haar aandacht werd helemaal in beslag genomen door dat heerlijke ijsje met zoete aardbeien. Wat een verwennerij!

Related Posts

Behind the Scenes

Behind the Scenes

Vakantie bij Moeke en Popa

Vakantie bij Moeke en Popa

Minigolfen op De Ster

Minigolfen op De Ster

Close to Nature

Close to Nature

No Comment

Geef een reactie

Blogstatistieken

  • 31.983 hits

Join the happiness

Voeg je bij 23 andere abonnees

Populaire berichten & pagina’s

Behind the Scenes
Vakantie bij Moeke en Popa
Minigolfen op De Ster
Close to Nature