Camping Corona: poldertochtje

’t Is prachtig weer, we kunnen ons echt niet meer houden. Wij gaan fietsen en wandelen in Kruibeke. Laten daar toevallig ons beste vriendjes toch wel niet wonen zeker. Tante Joyce en Mason kunnen dus gezellig mee – op sociaal aanvaarde afstand, uiteraard – in de wandelbubbel!

Wiene heeft er haar eerste bergrit op zitten. Boven hebben we een mooi uitzicht over de velden. Er staan paarden, “een mama en een kindje-paard,” volgens Wiene.

IMG_9211Zo’n bergbeklimming, dat is zwaar hoor. Moet je even van drinken!

IMG_9212Wiene parkeert haar fiets en gaat even polshoogte nemen. Tante Joyce heeft verteld dat er daar in de polders bevers wonen.

Mama en Wiene komen als eersten beneden aan. Want Wiene heeft torpedoremmen, en daarmee bergaf rijden is ehm… nog niet echt aangewezen. Dus fungeert mama nog even als remblok. Mason kan wel al helemaal zelf naar beneden sjeezen. Allé, mama! Waar blijf je nou?

IMG_9216We parkeren onze fiets aan het hek van het polderwandelgebied. Mason komt hier vaak stenen zoeken. Dat klinkt Wiene als muziek in de oren!

Er worden niet alleen stenen gezocht en gevonden, maar ook gegooid in het water. ’t Is erg laag water, dus ’t wordt vooral moddergooien.

Wiene is zo blij met het uitstapje, ze moet duidelijk wat opgespaarde energie kwijt. Terwijl Mason de ene steen na de andere in zijn tas stopt, rent Wiene helemaal tot aan de brug… én ook weer terug. Ik gok op een halve kilometer dat ze zomaar eventjes in vliegende vaart aflegt. Ik sta met open mond te kijken… die kan straks gewoon mee gaan rennen met mij!

Of misschien toch maar niet. Ik denk dat ze sneller is dan ik.

IMG_9229Wiene bereikt als eerste de nieuwe brug. Wauw, wat een leuke plek hier!

IMG_9230Mason en Tante Joyce volgen. “Zullen we even uitrusten op het bankje?” vraagt Tante Joyce.

Uitrusten? Kijken naar het water, ja! En stenen gooien! De twee vriendjes blijven flink op afstand van elkaar. Trotse mama’s!

Twee bubbels, twee bankjes. Eentje voor mama en Wiene, die in de verte staren…

IMG_9242… en genieten van hoe mooi het hier is.

En eentje voor Mason en Tante Joyce, die genieten van een verfrissend drankje.

IMG_9245Ja hoor, voor Wiene is er ook eentje!

IMG_9249Wiene is erg gefascineerd door het water onder de brug. Het lijkt alsof de brug beweegt, maar ’t is het water.

IMG_9250Hey mama, kijk! Ik kan vliegen!

Social distancing met kleuters, onmogelijk? Deze twee beste vrienden bewijzen het tegendeel!

Na ons wandelingetje nemen we terug de fiets. We moeten weer bergop, en dit keer doet Wiene het helemaal alleen. Ze steekt Mason, geoefende bergbeklimmer, zelfs voorbij en bereikt als eerste de top!

’t Is heel duidelijk dat ze ervan genoten heeft om haar beste vriendje weer te zien. En de mama’s? Die niet zo heel stiekem ook!