2020 is for Books – fantasy and magic realism books I recommend

IMG_8998Dit is hem, dus. De lijst waarop ik zat te wachten. Ik had hem in recordsnelheid gevuld, want fantasy en magisch realisme hebben een speciaal plekje in mijn boekenkast.

The Night Circus, The Starless Sea, Miss Peregrine, The Ten Thousand Doors of January… Liefst van al lees ik verhalen die echt zouden kunnen zijn, maar waar een hoekje van af is. Een barstje waardoor een andere wereld zichtbaar wordt. Waar je in kan en wil geloven: deuren naar andere werelden, geheime genootschappen, tovenaars en heksen die gewoon naast ons wonen.

Hele zware fantasy vind ik moeilijk. Geen Game of Thrones, daar geraak ik echt niet door. Er zijn uitzonderingen hoor. De boeken van Walter Moers heb ik wél verslonden, en dat is een volledig fantastisch universum, waar geen wezen op een mens lijkt. Lord of the Rings, natuurlijk ook. En Eragon – maar alsjeblieft, doe jezelf een plezier en laat de film links liggen.