Culinaire wandeling met de Kringloopkrachten

Culinaire wandeling met de Kringloopkrachten

IMG_2577Vandaag ga ik met de Kringloopkrachten mee op teambuilding. Er werd dit jaar gekozen voor een culinaire wandeling door Temse.

We worden verwacht in het oude gemeentehuis van Temse, voor een Kloosteraperitiefje en een lekker hapje. We krijgen meteen een schat aan informatie mee van onze gids Rita: het belooft een heel interessante dag te worden!

Als we buiten komen, lopen we de kerstman tegen het lijf. Daar willen Ermin en Tuur wel mee op de foto!

IMG_2584’t Is natuurlijk niet alleen smullen vandaag. We wandelen ook rond in Temse. Door dit supersmalle straatje bijvoorbeeld. Moet je dus niet voor naar Brugge he!

IMG_2586Aan ’t eind van het straatje komen we aan de Schelde terecht.

IMG_2587Voor we ons voorgerecht gaan eten, poseert de jongste Kringloopkracht nog even bij het standbeeld van Priester Poppe. Toevallig is dat verre familie van één van onze andere kringloopkrachten!

Het is superkoud buiten, gelukkig kunnen we gaan opwarmen bij een heerlijk pompoensoepje in de oudste taverne van Temse.

IMG_2594We smullen hier ook van ons voorgerecht: een echt Vlaams koninginnehapje.

IMG_2599Dan kunnen we er weer tegen. Rita gidst ons vakkundig doorheen haar gemeente. We komen langs het geboortehuis van Priester Poppe…

IMG_2600… en we leren alle Kaailopers kennen.

IMG_2604Voor het hoofdgerecht gaan we naar het bekende Palingshuis. Voor heel wat Kringloopkrachten staat er dus… paling op ’t menu.

IMG_2605Dat is mijn vis zo niet. Ik ben ook niet de grootste steak-fan, maar deze was echt om duimen en vingers bij af te likken!

IMG_2608We rollen bijna naar buiten… maar ’t is nog niet gedaan. We wandelen langs de Schelde, en zwaaien naar de passerende boten.

IMG_2609Op de muur van dit oude pakhuis staat een heus neon-kunstwerk.

IMG_2610We sluiten onze dag af in het hypermoderne administratieve centrum van Temse, De Zaat. Op de bovenste verdieping hebben we een schitterend uitzicht over de stad en de Schelde.

IMG_2612Ja, dat heeft wel wat.

IMG_2613We kunnen zelfs even gaan uitwaaien op het dakterras! Ik heb iets met daken… dus mijn dag is hoe dan ook geslaagd!

IMG_2615De mijne niet alleen. Ik zie nog meer ontspannen, uitgewaaide gezichten boven op het dak.

IMG_2616Er hangen hier ook overal prachtige oude foto’s van de vroegere Boelwerf. Een mooi eerbetoon aan de geschiedenis.

IMG_2621Als afsluiter krijgen we nog een kopje koffie en een lekker stukje vlaai. Supergeslaagde dag… dat smaakt naar meer!

(maar nu nog even niet, ik heb gegeten voor drie dagen denk ik…)

Related Posts

Wiene Adrenaline in Bellewaerde

Wiene Adrenaline in Bellewaerde

Sunset over Bredene Beach

Sunset over Bredene Beach

Another day at the Beach

Another day at the Beach

Met de Gocart door De Haan

Met de Gocart door De Haan

No Comment

Geef een reactie

Blogstatistieken

  • 32.126 hits

Join the happiness

Voeg je bij 23 andere abonnees

Populaire berichten & pagina’s

Wiene Adrenaline in Bellewaerde
Sunset over Bredene Beach
Another day at the Beach
Met de Gocart door De Haan