Armbreien bij Pand Zestien

Armbreien bij Pand Zestien

2584Eindelijk is Eline nog eens in het land! De hoogste tijd om twee verjaardagen te vieren: die van Veerle (april, ahum) en Eline (juli). Omdat we Eline straks weer terug de Finse winterkou in moeten sturen, spreken we vandaag af bij Pand Zestien.

Binnen worden we verwelkomd door de enthousiaste Veerle, creatieve duizendpoot en eigenaar van het mooiste pand van Sint-Niklaas. Ze zet een grote kan thee, er staan koekjes en heerlijke stukken taart naar ons te lonken en op de werktafel liggen vijf gigantische bollen superzachte merinowol. Ingrediënten voor de perfecte zondag!

2525We kiezen allemaal onze favoriete kleur wol. ’t Is een hele klus: welke kleur past er in welk interieur, en dan moeten we misschien ook nog rekening houden met peuters en huisdieren. Maar zoals altijd zijn we perfect compatibel.

Blauw voor Eline, roze voor mij, ecru voor Veerle, grijs voor Elke en donkergroen voor Karen.

We leren hoe we de eerste lussen moeten leggen, en maken er al snel een hele rij. ’t Gaat eerst nog een beetje weifelend, en met het meetstokje erbij. Maar zodra we aan de tweede rij beginnen, zijn we er mee weg. Hier en daar een schoonheidsfoutje, maar dat werken we zo weg. We hebben er echt ons plezier in!

2579Natuurlijk mogen we niet vergeten af en toe eens te hydrateren.

2536En een lekker hapje mag daarbij ook niet ontbreken!

2540Klappen en breien gaat niet samen, zegt mijn oma. Maar dat gaat hier niet op. Terwijl we gezellig kunnen bijpraten over serieuze en minder serieuze dingen, schieten onze breiwerken steeds meer op.

Het lussen maken gaat sneller en sneller, de dekentjes worden dikker en dikker en de bollen wol worden steeds maar kleiner…

2541Er kan ook wel even gek gedaan worden tussendoor. Kijk, zo groot als mijn hoofd!

2542Karen en ik besluiten de buikvriendjesfoto nog eens over te doen. Voor alle duidelijkheid: Karen heeft een passagier aan boord, bij mij doet de bol wol dienst als extra buik.

2564En dan is ’t zover… de laatste lussen zijn gelegd, we hebben het dekentje mooi afgeboord en de losse eindjes vastgemaakt.

2544Karen, die heel toevallig precies de juiste trui aan heeft, poseert nog even met mijn dekentje als superheldencape.

2563We staan er een beetje van te kijken: helemaal zelf gemaakt, zo’n prachtig warm, zacht deken!

2549We poseren nog even met onze creaties, voor we afscheid nemen van Veerle en Pand Zestien. Maar ’t zal vast eerder ’tot ziens’ zijn… We hebben de smaak te pakken!

Even later schuiven we bij Elke aan tafel. Een ruim assortiment aan thee en een meter heerlijke verwentapa’s van ’t Fornuys: zo stellen we onze eigen High Tea samen!

2551Op de liefste vriendinnen en de gezelligste zondagmiddagen!

Related Posts

Wiene Adrenaline in Bellewaerde

Wiene Adrenaline in Bellewaerde

Sunset over Bredene Beach

Sunset over Bredene Beach

Another day at the Beach

Another day at the Beach

Met de Gocart door De Haan

Met de Gocart door De Haan

No Comment

Geef een reactie

Blogstatistieken

  • 32.126 hits

Join the happiness

Voeg je bij 23 andere abonnees

Populaire berichten & pagina’s

Wiene Adrenaline in Bellewaerde
Sunset over Bredene Beach
Another day at the Beach
Met de Gocart door De Haan